>Fuldtidsspillere - booking Cafe Kølbert<

To af de så velopdragne og aldeles uforskammede tjenere fra Booking Cafe Kølbert er ved at åbne en afdeling af teatret i London. De har holdt audition derovre og har foreløbig skrevet kontrakt med seks skuespillere. Der var 20 deltagere over to dage.

Egentlig havde de to en idé om at lave et teater i New York, men synes så det er mere overskueligt at begynde med noget tættere herpå. Det blev London i første omgang og Berlin i næste.

»Vi har et mål, der hedder, at om to år skal vi have 12 fuldtidsspillere og tre ansatte i administration i England,« siger Lars Ringdal, hvis anden personlighed hedder Erling-lærling. Nu kan han føje endnu én til, han er nemlig blevet direktør i Cafe Kølbert International. Hans makker og partner hedder Ernest Holm Svendsen - eller overtjener Holm. De to deler lige nu alt arbejdet og alle udgifterne til det nye projekt.

»Vi kan se, at serveringsteatret virker, også i udlandet hvor folk har været meget begejstrede. Der må være et godt grundlag for at lave serveringsteater f.eks i England,« siger Lars Ringdal, der selv har spillet tre gange i London.

»Englænderne kan tale engelsk med forskellig dialekt. De kender også flere facetter af den engelske humor og kultur, så de vil kunne gøre det endnu bedre, end vi kan,« mener tjeneren.

Direktøren og hans partner i Cafe Kølbert International har fået et tilskud af Væksthuset, der støtter firmaer som globaliserer sig. Pengene bruges til at få alt det juridiske på plads.

»Vi skal lave nogle kontrakter, der sikrer, at folk ikke bare selv løber ud og laver en kopi, når vi har lært dem at spille serveringsteater. De bliver freelance-ansat og får løn for hvert job,« siger Lars Ringdal, der også har travlt med at lave nye hjemmesider.

»Vi synes, at det er oplagt også at lave en gruppe i Tyskland, hvor vi har optrådt flere gange. Og da en af dem, vi har ansat i London, er tysker, er vi allerede på vej,« griner Erling-direktør.

Det juridiske arbejde i forhold til Tyskland er i fuld gang. Og i september måned får de to århusianske Kølberter besøg af en kollega fra New York som den første spæde start på en afdeling der.

»Vi ser det som en stor Kølbert-familie, der skal mødes et par gange om året og udveksle erfaringer. I begyndelsen vil vi tage med på job i England, og de kan komme her og være med hos os. Vi glæder os til familie-forøgelsen.«