>Grundtvigsfortolkersanger<

For visefortolkeren Povl Dissing er der en klar sammenhæng mellem de mange, ting, han gennem tiden har lavet inden for folkemusik og viser, og så de kirkekoncerter, han netop nu er i gang med sammen med de norske musikere, organist Iver Kleive og bluesguitaristen Knut Reiersrud.

- I bund og grund er alle de invitationer og udfordringer, jeg siger ja tak til, i familie med hinanden, fortalte Povl Dissing selv, umiddelbart før han i aftes sammen med de to norske musikere gav en koncert i kirken.

Povl Dissing uddyber selv sammenhængene i tingene ved at fortælle, at da han for alvor stiftede bekendtskab med Grundtvigs værker skete det, da Iver Kleive og Knut Reiersund var ved at indspille en cd med kirkemusik i 2000 i Odense Domkirke.

- De spurgte, om jeg ville synge en sang af Grundtvig, og jeg opdagede, at mange af de sange, som jeg har kendt i masser af år og holder meget af, hører til Grundtvigs store produktion.

- Og netop Kleive og Reiersund er dybt forankret i folkemusik, jazz og blues, som jeg selv er.

De tre fik flere invitationer til at gæste norske kirker, og som Povl Dissing fortalte, var én sang for lidt at lave koncerter med. Så det blev til mange af Grundtvigs kendte og mindre kendte sange og salmer, som trioen i aftes smukt pyntede kirken med.

De 400 mennesker, der fyldte kirken, fik en betagende og enestående oplevelse, hvor sang, guitar og orgel gik op i en højere enhed, og hvor den smukt pyntede kirke dannede en utrolig flot ramme om den stemningsfyldte koncert.

Det var dog ikke kun Grundtvig, der var på repertoiret. Indimellem hørtes der musik og tekst af Kleive og Reirsund, så det hele gik op i en meget fornem helhed.