>Hjertemusiksolister<

I 13 år har Lis & Per været en kæmpesucces i showbranchen. Lige nu ligger de nr. syv på listen over bedst solgte plader i Danmark med »Sangen til livet« og et salg på knap 100 skiver om dagen. Det syngende ægtepar har været professionelle musikere i 13 år, og duoen har en årlig omsætning på halvanden million kroner.

Lis og Per, der hedder Kauczski til efternavn, er henholdsvis 51 og 54 år, har tre børn, fem børnebørn og et på vej, og de har en fælles fortid som damefrisører. De er jyder for Vorherre og påfaldende pæne og almindelige - hvis det altså ikke lige var for deres 100 pct. pletfri image, deres superlykkelige ægteskab gennem 32 år og deres kristne brobyggeri til Himlen.

De har været uadskillelige siden barndommen i Silkeborg og er tro mod Gud og hinanden. De sidste ti år har de boet milevidt fra alfarvej i landsbyen Værum uden for Randers. Pænt, hyggeligt og uden at være prangende.

Hvem gemmer sig bag dansktop-succesen Lis & Per? Hvordan har I båret jer ad med at synge ind i danskernes hjerter? Lis og Per: »Når folk kan li' os, er det nok fordi de kan mærke, at vi holder af at synge og sprede glæde.

Vores tro er meget vigtig for os, men der er ingen kristne sange med på vores plader. Vi synger om livskvaliteten i de nære ting, om at gå tur eller glæde sig over en blomst. Det er noget, de fleste mennesker har et forhold til.

Mange påstår, det er banalt at være solister som os, men sådan er livet jo. Det er ikke alt sammen kun vold og ødelæggelse, og vi er optimister.« Per: »Hvis du tænker på »Far til fire«-filmene eller alle Morten Korch- filmene, som vi har på video....ja, det er nok noget af det tætteste, du kan komme på Lis' og min livsopfattelse.« Lis: »Vi kan simpelthen ikke fordrage at se alle de andre film. Det er spild af tid, og det forurener vores sind.

« Er det bedre at bo ude på landet end midt i storbyens forurening og fristelser? Per: »Det er rent tilfældigt, vi endte her, fordi vi skyldte en masse penge og simpelthen ikke havde råd til at blive boende inde i Randers.

Herude i Værum fandt vi så et billigt hus. Her er trygt at være. Ingen spænder ben for hinanden, og her har vi vores kristne venner.«

Har der aldrig været alvorlige kriser med råb og skrig i jeres ægteskab? Per: »Jo, det kan du tro. Dengang vi havde frisørsalon sammen, var vi slet ikke modne til samarbejde. Så for at redde ægteskabet blev én af os nødt til at forlade forretningen. I ti år var jeg ansat hos firmaet L'Oreal, og da så vi ikke ret meget til hinanden. Det er derfor, vi de sidste ti år har kunnet holde ud at være sammen 24 timer i døgnet. Men det kræver selvfølgelig ordentlig planlægning.