>Michael Andersen - John Mogensen kopimusik<

Fysisk er der ikke den store lighed mellem John Mogensen og Michael Andersen. Men når Michael og hans orkester slår tonerne an er det alligevel som om John Mogensen er til stede i lokalet. Michael er da også af den danske presse flere gange blevet kaldt den nye John Mogensen, måske fordi han har den samme kærlighed til ”manden på gaden” som er det tilbagevendende tema i Mogensens uforglemmelige tekster.

Med Michaels flotte salgstal på debut-cd’en ”Timeglasset” og efterfølgeren ”Cisternehygge” har han bevist sit værd som solist og sangskriver og har derfor besluttet at tiden nu er inde til at fortolke sin store inspirator John Mogensen. Det gør han i et nyt koncertshow med sit trofaste orkester i ryggen. Showet indeholder mange af de store hits fra dengang, men er også krydret med sange fra Michaels eget bagkatalog og et par helt nye sange skrevet til lejligheden. Han spiller musik som man gjorde i 60’erne og 70’erne - 100 % live. Der er ingen smarte effekter eller poleret dansktop-lyd. Måske er det derfor at Michael kommer tættere på John Mogensens lyd end nogen andre har formået.

En koncert i selskab med Michael Andersen & Band egner sig fint som Seniorunderholdning, og der bliver spillet sange af John Mogensen og Michael Andersen.

Michael Andersen brød igennem i 2009 med albummet Timeglasset. Et album fyldt med sange om manden og kvinden på gulvet og med klare referencer til én af Danmarks største troubadourer nogensinde, John Mogensen.

Dette var ikke tilfældigt. Allerede som 15 årig blev Michael Andersen af Ekstra Bladet spået til at blive den nye John Mogensen. Måske derfor har han holdt sig fra John Mogensens repertoire og i stedet koncentreret sig om karrieren med hans countryband, Montana og senere sin danske solokarriere, som for alvor blev sat i gang med det anmelderroste Timeglasset og efterfulgt af albummet Cisternehygge.

Michael Andersen har i forbindelse med udgivelse af de to albums og i samarbejde med Tuborg turneret landet tyndt på små og større beværtninger, hvor hans sange om ”Don Juan Emil”, det at være ”Caffe Latté fed” og at have været ”På druk i går”, har skabt rammen om mange gode fester. Undervejs har det dog heller ikke skortet på opfordringer om at spille sange fra John Mogensen repertoire, men det er først nu Michael er klar til dette.

Michael Andersen har samlet et hold meget velspillende musikere, og de er så nu ved at forberede sig på at turnere land og rige rundt med et repertoire bestående af sange fra John Mogensens, uforgængelige repertoire, samt de nyere sange i samme genre fra Michael Andersen selv.

Turnéen og koncerterne er en hyldest til John Mogensen og har fået titlen Kære John. Michael vil bl.a. spille sange som ”Så længe jeg lever”, ”Nina Kære Nina”, Fut i fejemøget”, ”Ursula”, ”Der er noget galt i Danmark”, ”Karl Herman og jeg”, ”Caffé Latte fed” og ”På druk i går”.

For alle dem der kender, og for så vidt ikke kender til Michael Andersen og hans sange og koncerter, venter der en stor oplevelse. Han lyder og kommer med sine fortolkninger og indlevelse om nogen tæt på John Mogensen og med et repertoire bestående af fasttømrede klassikere og nye bodega hits tør vi garantere en oplevelse og koncert med stemning og fest ud over det sædvanlige. 

Michael Andersen - John Mogensen kopimusik